Ingredience:
- domácí husa o váze 3–3,5 kg,
- sůl, kmín
Troubu předehřejte na 160 °C. Husu důkladně osolte vně i uvnitř, posypte kmínem a položte na
pekáč prsíčky dolů. Podlijte naběračkou vody, přiklopte poklopem a vložte do trouby. Asi za hodinu husu obraťte, kůžičku propíchejte, aby se sádlo dobře vypeklo. Pečte bez poklopu ještě zhruba půl hodiny. Vypečený tuk podlévejte horkou vodou, aby se nepřipaloval, a průběžně jej také odebírejte.
Dobrý tip: Husa bude obzvláště vypečená, pokud ji před koncem úpravy naříznete pod křídly, aby vyšla pára a poté prudce asi 20 minut dopékejte při 200 °C. Nezapomeňte na domácí zelí a knedlíky!
Budou se vám hodit: