info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Svatomartinská husa

MasovéRecepty
29. 9. 2021
Svatomartinská husa

Ingredience:

  • domácí husa o váze 3–3,5 kg,
  • sůl, kmín
Troubu předehřejte na 160 °C. Husu důkladně osolte vně i uvnitř, posypte kmínem a položte na pekáč prsíčky dolů. Podlijte naběračkou vody, přiklopte poklopem a vložte do trouby. Asi za hodinu husu obraťte, kůžičku propíchejte, aby se sádlo dobře vypeklo. Pečte bez poklopu ještě zhruba půl hodiny. Vypečený tuk podlévejte horkou vodou, aby se nepřipaloval, a průběžně jej také odebírejte.
 
Dobrý tip: Husa bude obzvláště vypečená, pokud ji před koncem úpravy naříznete pod křídly, aby vyšla pára a poté prudce asi 20 minut dopékejte při 200 °C. Nezapomeňte na domácí zelí a knedlíky! 
 
 

Budou se vám hodit: