info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSvatomartinská husa plněná hruškou se šťávou z hruškového cideru

Svatomartinská husa plněná hruškou se šťávou z hruškového cideru

ReceptyMasové
12. 10. 2012
Doba přípravy: 210 min
Náročnost: **

Ingredience:

1 husa
0,5 l hruškového cideru
6 menších cibulí
4 lžíce hladké mouky
5 lžic slunečnicového oleje
3 hrušky
2 mrkve
2 husí krky
1 l kuřecího vývaru
bobkový list, tymián
sůl

  1. Očištěnou husu, zbavenou vnitřního tuku osolte, vnější stranu husy potřete olejem, naplňte malou cibulkou, přidejte bylinky a hrušku. Vložte do pekáče, přiklopte a pečte 90 minut při 180° C.
  2. Poté odklopte víko pekáče, odsajte vzniklý tuk, přiklopte a pečte dalších 90 minut.
  3. Cibuli a mrkev nakrájejte nahrubo a dejte do víka, přidejte bylinky, husí krky, část oleje a opečte. Mezitím nakrájejte hrušky na větší kusy, přidejte k huse a pečte dalších cca. 20 minut.  
  4. Opečené krky se zeleninou přeložte do kastrolu, přilijte cider a tekutinu zredukujte o dvě třetiny. Přilijte kuřecí vývar a opět zredukujte o polovinu a sceďte přes cedník.
  5. Zbylý olej přelijte do pánve, zaprašte moukou, orestujte dotmava, přilijte zredukovaný vývar, provařte a sceďte.
  6. Před podáváním se pomocí vidličky s teploměrem přesvědčte, že upečená husa má požadovanou minimální teplotu.

K přípravě receptu se vám bude hodit