info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSvatováclavská husa s jablky

Svatováclavská husa s jablky

MasovéRecepty
24. 9. 2020
Svatováclavská husa s jablky

Ingredience:

1 husa, 50ml Calvadosu, 4 jablka, 1 lžička cukru, celá skořice, sůl, pepř, čerstvá šalvěj a saturejka, kachní vývar nebo voda
 
Očištěnou husu osolte a opepřete z vnějšku i uvnitř. Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájejte na čtvrtky a smíchejte s jablečnou pálenkou Calvados, šalvějí, saturejkou, cukrem a skořicí. Touto směsí naplňte husu a uzavřete špejlí nebo provázkem. Husu položte do pekáče na rošt prsíčky dolů a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Podlijte vodou nebo vývarem a pečte asi 2–3 hodiny nebo dokud nebude maso měkké. Během pečení husu přelívejte výpekem a v polovině doby pečení husu otočte. K pečené huse doporučujeme dobré pivo!
Budou se vám hodit: