Ingredience:
- 1,3 kg švestek
- 140 g polohrubé mouky
- 150 g hnědého cukru
- 30 g kukuřičného škrobu
- 70 g vychlazeného másla
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce citrónové kůry
- kardamom, skořice
- špetka soli
Švestky, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, škrob, polovinu cukru, sůl a koření smíchejte a nechte 10 minut odpočinout. Drobenku připravte smícháním mouky, másla krájeného na malé kousky a zbylého cukru. Směs švestek vložte do zapékací misky posypte drobenkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C, pečte cca 40 minut.
NÁŠ TIP: Crumble můžete podávat s oblíbenou zmrzlinou a posypat ho pistáciemi.