Postup:
V
míse smíchejte mouku, 100 g cukru, vanilkový cukr a špetku soli. V teplém mléce rozpusťte rozdrobené droždí. Do sypké směsi v míse přidejte 100 g rozpuštěného másla, vejce a droždí s mlékem. Vypracujte v hladké těsto, které přikryjte utěrkou a nechte
kynout na teplém místě
cca 45 minut.
Do
hlubokého pekáče (ideálně rozměr 28 × 40 cm) vymazaného máslem vložte těsto a roztáhněte do okrajů. Na těsto naskládejte švestky těsně k sobě a mírně je zatlačte do těsta. Koláč přikryjte utěrkou a nechte opět nakynout po dobu cca 30 minut. Smíchejte skořici se 70 g cukru a posypte rovnoměrně koláč. Připravte drobenku, koláč jí posypte a pečte v předehřáté troubě na
175 °C zhruba 30 minut.