info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Svíčková Welington

MasovéRecepty
10. 5. 2021
Svíčková Welington - obrázek

Ingredience:

  • 800 g pravé svíčkové
  • 300 g listového těsta
  • 60 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • svazek bylinek
  • nakládané kapary
  • kousek pórku
  • sůl, směs pepřů, 1 vejce, olej
Očištěný váleček či špičku pravé svíčkové vložte do rozpáleného oleje a maso zprudka ze všech stran opečte. Ve výpeku krátce osmahněte jemně posekaný česnek, pórek, nakládané kapary a posekané bylinky. Listové těsto pomoučněte a rozválejte na tenký plát. Do jeho středu rozetřete změklé máslo tak, aby po zabalení přilehlo na opečené maso. Ochladlou bylinkovou směs rozetřete na máslo, pak vložte opečené maso. Těsto můžete po stranách naříznout rádýlkem a střídavě pak do pásků balit svíčkovou nebo maso jen obalte, umáčkněte a poté povrch potřete rozšlehaným vejcem. Pečte na pomaštěném plechu v rozpálené troubě (210 °C) asi 5 až 7 minut a pak při nižší teplotě (160 °C) dopékejte dalších 10 minut.
Mohlo by se vám hodit: