Ingredience na 4 porce:
- 600 g chlazených těstovin tagliatelle,
- 400 g kuřecích prsou nakrájených na kousky,
- sůl, pepř,
- 3 lžíce pokrájených sušených rajčat,
- 3 lžíce černých oliv bez pecek,
- 1 stroužek česneku nakrájený na plátky,
- 50 ml kuřecího vývaru,
- ½ lžíce másla,
- bazalka,
- rajčatový protlak,
- parmezán
Tagliatelle dáme vařit do osolené vody. Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Hotové pak vyndáme na talíř a uchováme v teple. Do stejné pánve přilijeme olej a orestujeme plátky česneku, sušená rajčata a olivy. Přidáme rajčatový protlak a lehce orestujeme. Přilijeme vývar a přidáme máslo. Do pánve vložíme scezené těstoviny a vše promícháme. Potrháme několik lístků bazalky, přidáme maso a rozdělíme na talíře.