info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

MasovéRecepty
13. 12. 2015
Doba přípravy: 15 min
Náročnost: *
 

Ingredience (4 porce):

  • 200 g uzeného lososa
  • 1 lžíce crème fraîche (vysokoprocentní zakysaná smetana)
  • 1 lžíce šalotky
  • 1 lžička kapary
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička sekaného kopru
  • 1 menší okurka hadovka
  • citronová šťáva dle chuti
  • rukola
  • sůl, pepř
  • olivový olej
1. Uzeného lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s crème fraîche, přidejte kapary, nasekanou šalotku, část kopru, citrónovou šťávu a dochuťte pepřem.

2. Okurku nakrájejte na tenká kolečka a rozložte na talíř. Do středu okurků dejte tatarák a ozdobte lístky rukoly.

Tip: Hotový tatarák můžete dekorovat křepelčím vajíčkem uvařeným natvrdo.

3. V misce smíchejte hořčici, olivový olej, zbylý kopr, sůl a pepř. Dresinkem přelijte okurky.

K přípravě receptu se vám bude hodit