Doba přípravy: 15 min
Náročnost: *
Ingredience (4 porce):
- 200 g uzeného lososa
- 1 lžíce crème fraîche (vysokoprocentní zakysaná smetana)
- 1 lžíce šalotky
- 1 lžička kapary
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžička sekaného kopru
- 1 menší okurka hadovka
- citronová šťáva dle chuti
- rukola
- sůl, pepř
- olivový olej
1. Uzeného lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s crème fraîche, přidejte kapary, nasekanou šalotku, část kopru, citrónovou šťávu a dochuťte pepřem.
2. Okurku nakrájejte na tenká kolečka a rozložte na talíř. Do středu okurků dejte tatarák a ozdobte lístky rukoly.
Tip: Hotový tatarák můžete dekorovat křepelčím vajíčkem uvařeným natvrdo.
3. V misce smíchejte hořčici, olivový olej, zbylý kopr, sůl a pepř. Dresinkem přelijte okurky.
K přípravě receptu se vám bude hodit