info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTelecí hřbet glazírovaný

Telecí hřbet glazírovaný

MasovéRecepty
7. 11. 2021
Telecí hřbet glazírovaný

Ingredience na 4 porce:

  • 800 g telecího hřbetu (na jeden steak 200 g),
  • mořská sůl, černý pepř,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 4 lžíce másla,
  • 2 lžíce krémového balzamikového octa,
  • 2 lístky čerstvé šalvěje,
  • 4 lžíce masového vývaru;
příloha:
  • marinovaná cuketa,
  • lilek,
  • červená a žlutá paprika,
  • čerstvá rukola
Telecí hřbet rozdělíme na 4 steaky. Osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. V pánvi rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm zprudka krátce opečeme z obou stran. Na každý steak dáme ½ lžíce másla, šalvěj a dáme dopéci do trouby na 5 až 6 minut. Opečené maso přendáme na talíř. Pánev s výpekem vrátíme na oheň a výpek vyrestujeme. Pak do pánve vlijeme vývar a přidáme zbylé máslo a balzamikový ocet. Rozmícháme a dochutíme solí a pepřem. Steaky vrátíme do pánve a glazírujeme. Servírujeme na talíř s marinovanou zeleninou a dozdobíme rukolou.
 

Budou se vám hodit: