Ingredience na 4 porce:
- 800 g telecího hřbetu (na jeden steak 200 g),
- mořská sůl, černý pepř,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 4 lžíce másla,
- 2 lžíce krémového balzamikového octa,
- 2 lístky čerstvé šalvěje,
- 4 lžíce masového vývaru;
příloha:
- marinovaná cuketa,
- lilek,
- červená a žlutá paprika,
- čerstvá rukola
Telecí hřbet rozdělíme na 4 steaky. Osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. V
pánvi rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm zprudka krátce opečeme z obou stran. Na každý steak dáme ½ lžíce másla, šalvěj a dáme dopéci do trouby na 5 až 6 minut. Opečené maso přendáme na talíř. Pánev s výpekem vrátíme na oheň a výpek vyrestujeme. Pak do pánve vlijeme vývar a přidáme zbylé máslo a balzamikový ocet. Rozmícháme a dochutíme solí a pepřem. Steaky vrátíme do pánve a glazírujeme. Servírujeme na talíř s marinovanou zeleninou a dozdobíme rukolou.
Budou se vám hodit: