Ingredience:
Rösti:
- 2–3 ks velkých uvařených a oloupaných brambor,
- 1 lžička škrobu (podle potřeby),
- sůl, pepř,
- 1 najemno nakrájená cibulka,
- 1 lžíce oleje,
- 50 g másla
Brambory nastrouhejte na hrubém
struhadle, přidejte škrob, sůl, pepř a cibuli. Bramborovou směs vlijte na máslo do rozpálené pánve, opečte z obou stran.
Tatarský biftek:
- 200 g telecí svíčkové,
- 1 nadrobno nakrájená šalotka,
- 40 g kaparů, 4
- 0 g sterilovaných okurek,
- citronová šťáva,
- sůl, pepř,
- pažitka,
- vaječný žloutek
Do mísy naškrábejte maso. Šalotku, okurek, pažitku a kapary nakrájejte na drobné kostičky. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a vše dobře promíchejte. Dejte krátce vychladit do lednice. Na talíř servírujte rösti, na ně položte tatarák s důlkem uprostřed na vaječný žloutek.
Budou se vám hodit: