info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTelecí tatarský biftek na bramborovém rösti

Telecí tatarský biftek na bramborovém rösti

MasovéRecepty
29. 9. 2021
Telecí tatarský biftek na bramborovém rösti

Ingredience:

Rösti:
  • 2–3 ks velkých uvařených a oloupaných brambor,
  • 1 lžička škrobu (podle potřeby),
  • sůl, pepř,
  • 1 najemno nakrájená cibulka,
  • 1 lžíce oleje,
  • 50 g másla
Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte škrob, sůl, pepř a cibuli. Bramborovou směs vlijte na máslo do rozpálené pánve, opečte z obou stran.
Tatarský biftek:
  • 200 g telecí svíčkové,
  • 1 nadrobno nakrájená šalotka,
  • 40 g kaparů, 4
  • 0 g sterilovaných okurek,
  • citronová šťáva,
  • sůl, pepř,
  • pažitka,
  • vaječný žloutek
Do mísy naškrábejte maso. Šalotku, okurek, pažitku a kapary nakrájejte na drobné kostičky. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a vše dobře promíchejte. Dejte krátce vychladit do lednice. Na talíř servírujte rösti, na ně položte tatarák s důlkem uprostřed na vaječný žloutek. 
 
 

Budou se vám hodit: