Doba přípravy: 70 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1614
Ingredience:
2 červené papriky 1 žlutá paprika 1 menší cuketa 1 menší lilek 2 dl rajčatové šťávy 10 plátků želatiny olivový olej větvička čerstvého tymiánu sůl, pepř
Jádřinců zbavené papriky potřete olejem a pečte v troubě, dokud neztmavnou. Opečené papriky přikryjte v misce fólií a uložte na 15 minut do ledničky, po vychladnutí odstraňte tmavou slupku. Lilek i cuketu nakrájejte na kolečka, posypte lístky čerstvého tymiánu, zakápněte olejem, osolte, opepřete, promíchejte, rozložte na plech a pečte cca 10 minut při 200 °C.
Želatinu změklou ve studené vodě přidejte do horké rajčatové šťávy a řádně rozmíchejte.
Do šunkovaru vkládejte jako první oloupanou papriku, lilek a cuketu, každou vrstvu přelijte želatinou, nahoru umístěte plátky papriky.
Nevařte! Šunkovar uzavřete s použitím redukce a stlačenou terinu dejte vychladit. Pro snadnější vyjmutí teriny nechte šunkovar chvíli pod tekoucí teplou vodou. Ozdobte na kostky nakrájeným rajčatovým želé.
Dobrý tip: podávejte s cibulovou marmeládou, rozinkovým pyré apod.