info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Terina ze zvěřiny

ReceptyMasové
12. 10. 2021
Terina ze zvěřiny

Ingredience:

  • 400 g zvěřiny ořez,
  • 300 g bůčku,
  • 300 g hřbetního vepřového sádla,
  • 20 plátků anglické slaniny,
  • 100 g sušených brusinek,
  • 100 g kořenové zeleniny,
  • 300 ml červeného vína,
  • 200 ml portského,
  • 4 vejce, 2
  • šalotky,
  • bylinky,
  • jalovec,
  • cukr,
  • sůl, pepř
Marmeláda z cibule:
  • 4 velké cibule,
  • 1 dcl octa,
  • 150 g cukru,
  • 3 dcl vína
 
Maso rozdělíme na třetiny – 1⁄3 dáme na pekáč, osolíme, opepříme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, červené víno a upečeme (180 °C, 2 hodiny). Druhou část nakrájíme na kostičky, zbytek nameleme. Pokrájené sádlo vyškvaříme na škvarky. Brusinky marinujeme v portském 1 hodinu. Upečené maso rozsekáme najemno, přidáme nakrájené a mleté maso, osolíme, okořeníme, dáme bylinky, brusinky, vajíčka a dobře vypracujeme. Formu vyložíme slaninou, naplníme paštikou, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni (150 °C, 90 minut). Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme cukr (zkaramelizuje), ocet, víno a necháme zredukovat. Vychladlou marmeládu podáváme k paštice.
 

Budou se vám hodit: