Ingredience:
- 400 g zvěřiny ořez,
- 300 g bůčku,
- 300 g hřbetního vepřového sádla,
- 20 plátků anglické slaniny,
- 100 g sušených brusinek,
- 100 g kořenové zeleniny,
- 300 ml červeného vína,
- 200 ml portského,
- 4 vejce, 2
- šalotky,
- bylinky,
- jalovec,
- cukr,
- sůl, pepř
Marmeláda z cibule:
- 4 velké cibule,
- 1 dcl octa,
- 150 g cukru,
- 3 dcl vína
Maso rozdělíme na třetiny – 1⁄3 dáme na
pekáč, osolíme, opepříme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, červené víno a upečeme (180 °C, 2 hodiny). Druhou část nakrájíme na kostičky, zbytek nameleme. Pokrájené sádlo vyškvaříme na škvarky. Brusinky marinujeme v portském 1 hodinu. Upečené maso rozsekáme najemno, přidáme nakrájené a mleté maso, osolíme, okořeníme, dáme bylinky, brusinky, vajíčka a dobře vypracujeme. Formu vyložíme slaninou, naplníme paštikou, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni (150 °C, 90 minut). Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme cukr (zkaramelizuje), ocet, víno a necháme zredukovat. Vychladlou marmeládu podáváme k paštice.
Budou se vám hodit: