Ingredience:
- 3 menší červené řepy
- 200 g těstovin
- naklíčená řeřicha
- kysaná smetana
- smetanový křen
- pepřové koření, olivový olej
- mořská sůl, citrónová šťáva
Červenou řepu důkladně omyjeme a dáme zvolna vařit do vody. Vaříme asi 40 minut. Mezi tím si připravíme těstoviny. Uvaříme je ve výrazně osolené vodě, uvařené je propláchneme a po okapání ochutíme solí, citrónovou šťávou a olejem. Do kysané smetany vmícháme trochu řeřichy a křenu. Uvařenou červenou řepu vložíme do studené vody a za pomoci rukavic ji oloupeme. Ještě teplou ji pak pokrájíme na tenké plátky a ozdobně naskládáme na těstoviny, které jsme přelili křenovou smetanou. Vše lehce ochutíme mletým pepřovým kořením, případně pokapeme citrónem. Jedná se o velmi zdravý a přitom skvělý pokrm.