Ingredience:
- 300 g větších krevet
- 250 g mušlí
- 300 g rýžových nudlí
- 30 g sušené černé houby (jidášovo
- ucho), snítka koriandru
- citrónová tráva, rýžové víno
- olej, sůl, glutaman, třtinový cukr
Černou houbu namočíme a až nabude, povaříme ji 15 minut v osolené vodě. Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě s přídavkem glutamanu (jen na špičku nože). Uvařené nudle scedíme a promícháme se směsí sekaného koriandru a oleje. Krevety a mušle opláchneme, osušíme a vložíme do vroucího rýžového vína s trochou cukru a citrónovou trávou (použijeme jen spodní část, listy před vařením potlučeme paličkou). Po chvilce oheň ztlumíme a dary moře necháme 3 minuty marinovat. Pak vytvoříme ze všech surovin salát, přelijeme ho olejem a ochuceným vínem a ozdobíme suchými rýžovými nudlemi osmaženými v horkém oleji.
Budou se vám hodit: