info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyToskánská polévka Ribollita

Toskánská polévka Ribollita

ReceptyPolévky
16. 3. 2024
Sada nádobí DELIGHT - obrázek

Připravte si:

  • 800 g vařených bílých fazolí cannellini
  • 350 g brambor
  • 250 g staršího chleba
  • 100 g listů kadeřávku, zbaveného košťálu
  • 300 g kapusty krájené na nudličky
  • 5 mrkví
  • 3 celerové stonky
  • 2 rajčata
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  •  2 stroužky česneku
  • olivový olej dle chuti
  • tymián dle chuti
  • sůl a pepř

Postup:

Zeleninu nakrájejte na kousky. Fazole sceďte a rozdělte na polovinu, jednu část rozmixujte na pyré. V hlubokém hrnci osmažte cibulku a česnek dozlatova. Přidejte rajčata a protlak, pyré z poloviny fazolí a krátce vše orestujte. Vlijte vývar, osolte, opepřete, vložte brambory, mrkev, celer, tymián, kadeřávek, kapustu a vařte pod poklicí doměkka. Do uvařené polévky přimíchejte druhou polovinu fazolí. Chleba nakrájený na plátky vložte na dno hluboké mísy, přelijte částí polévky, tak aby byl chléb zcela přikrytý, položte druhou vrstvu chleba a přilejte zbylou polévku. Odložte nejméně na 2 hodiny do lednice. Před servírováním polévku odeberte z mísy, nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Podávejte pokapanou olivovým olejem. 
 

Co budete potřebovat: