info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTradiční brynzové pirohy

Tradiční brynzové pirohy

ReceptyMasové
3. 1. 2024
Talíře SIENA - obrázek

Připravte si:

  • 250 g brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
Na náplň:
  • 250 g brambor
  • 250 g brynzy
  • svazek jarní cibulky (i k servírování)
  • sůl a pepř
Na servírování:
  • 100 g slaniny
  • 300 g zakysané smetany (16 %)
  • 125 g brynzy
  • jarní cibulku

Postup:

Všechny brambory (500 g) uvařte a nastrouhejte najemno. Do mísy vložte polovinu brambor (druhou polovinu odložte na náplň), přidejte polohrubou mouku a vejce. Vypracujte tužší těsto, němělo by lepit. Vytvarujte ho do bochníku a zakryjte utěrkou. Mezitím připravte náplň smícháním druhé poloviny brambor s nadrobno nasekanou cibulkou, solí a pepřem. Vzniklou směs pořádně promíchejte a odložte stranou. Bochník těsta vyválejte na tenký plát, podsypte moukou, aby se nelepil k válu. Tvořítkem vykrájejte kolečka, do středu vložte náplň a přeložte, aby se těsto uzavřelo. Takto připravené pirohy vložte do vroucí osolené vody. Uvařené jsou ve chvíli, když vyplavou na povrch. Sceďte je a vložte do mísy. Slaninu nakrájejte nadrobno a usmažte ji na pánvi. V misce smíchejte zakysanou smetanu s brynzou. Pirohy vložte na talíř, navrch dejte smetanu s brynzou, posypte slaninou a jarní cibulkou.

Co budete potřebovat: