Blíží se advent, který vyvrcholí sváteční štědrovečerní večeří. Na ní si bude většina z nás pochutnávat na tradiční vánoční klasice, a sice kapru s bramborovým salátem. Pokud nemáte vlastní recept na zaručeně nejlepší salát a ideálně připraveného kapra, tady je náš tip:
Bramborový salát
- 500 g brambor
- 3 vejce
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ¼ celeru
- 1 větší cibule
- 5 sterilovaných okurek
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 50 g másla
- sůl, pepř
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte a spolu s uvařenou kořenovou zeleninou nakrájejte pomocí
Strunového kráječe PRESTO. Vejce uvařená natvrdo překrojte, vyjměte žloutky a dejte do
misky. Přidejte hořčici, máslo pokojové teploty, osolte, opepřete a vymíchejte do pěny. Ochuťte okurkovým nálevem, promíchejte a hotovou směsí zalijte nakrájené brambory a zeleninu. Oloupanou, očištěnou cibuli spolu s okurkami a bílky nasekejte nadrobno, přidejte do mísy k bramborám a vše smíchejte. Před servírováním nechte salát
alespoň hodinu v pokojové teplotě odstát.
Náš tip
Přidáváte do salátu majonézu? Vyzkoušejte namísto ní bílý jogurt. Výborně doladí chuť a navíc je zdravější!
Smažený kapr
- 750 g kapra
- 50 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 300 g strouhanky
- sůl
- tuk na smažení