Ingredience:
Korpus- 225 g cukru krupice
- 165 g hladké mouky
- 80 ml mléka
- 5 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- vanilkový extrakt dle chuti
Mléčná směs- 200 g neslazeného kondenzovaného mléka
- 150 g slazeného kondenzovaného mléka
- 60 g plnotučného mléka
Topping- 250 ml 33% smetany
- 1 lžíce moučkového cukru
- mletá skořice na posypání
Oddělte žloutky od bílků, žloutky
vyšlehejte vysokou rychlostí s ¾ cukru. Přidejte mléko s vanilkou a promíchejte. Směs dejte stranou. Bílky šlehejte vysokou rychlostí, jakmile začnou houstnout, postupně přisypávejte zbylý cukr. Vyšlehejte pevnou hmotu. Našlehané žloutky a poté i našlehané bílky pomalu zapracovávejte do směsi mouky, kypřicího prášku a soli. Smíchejte v těsto.
Těsto nalijte do
formy nebo zapékací mísy vytřené máslem a vysypané moukou. Pečte v troubě vyhřáté na
180 °C asi 35 minut. Po upečení nechte vychladnout, poté hotový korpus propíchejte po celém povrchu vidličkou. Smíchejte všechny druhy mléka a nalijte na propíchaný korpus. Rozetřete do krajů a
nechte odležet nejméně 1 hodinu v lednici. Vyšlehejte smetanu s cukrem a navrstvěte na korpus. Na závěr posypte skořicí.