Ingredience na 4 porce:
- 800 g tresky tmavé s kůží,
- sůl, pepř,
- 1 větvička tymiánu,
- 2 stonky citronové trávy,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 3 lžíce másla,
- 1 cibulka,
- 2 stroužky česneku,
- 100 ml bílého vína,
- 1 řapík celeru,
- 1 kg špenátu,
- 8 cherry rajčat
Tresku osolíme opepříme a posypeme tymiánem a nasekanou citronovou trávou. Rozpálíme
pánev, pokapeme ji olejem a uložíme na ni rybu kůží dolů. Pečeme asi 5 minut, pak rybu přemístíme na plech, přidáme lžíci másla a rybu dopékáme ve vyhřáté troubě asi 10 minut při 200 °C. Do pánve dáme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek, bílé víno a svaříme je. Přidáme 2 lžíce másla a nakrájený řapíkatý celer a krátce orestujeme. Do pánve dáme špenát, osolíme a necháme ho asi minutu podusit. Opečenou tresku podáváme na špenátu s orestovanými cherry rajčaty.
Budou se vám hodit: