info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTrnčená omáčka s uzeným

Trnčená omáčka s uzeným

ReceptyMasové
28. 5. 2024
Kastroly a pekáč BORDEAUX - obrázek

Ingredience:

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 g švestkových povidel
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 2 bobkové listy
  • 2 celé skořice
  • 10 hřebíčků
  • špetka soli
  • 1 lžíce cukru (dle sladkosti povidel)
  • 10 dkg strouhaného perníku na zahuštění (podle potřeby)
Z másla, oleje a mouky udělejte jíšku, zalijte ji vodou (cca ½ litru) a krátce povařte. Přidejte citronovou kůru, bobkový list, skořici, hřebíček, špetku soli, cukr a vařte v hrnci cca 10 minut. Přidejte švestková povidla a vařte dalších 10 minut. Omáčka má mít polotekutou konzistenci, dle potřeby řeďte vodou. Po uvaření ji přeceďte a zahustěte strouhaným perníkem. Podle chuti přidejte cukr a ještě krátce povařte. Podávejte s uzeným masem (případně zvěřinou) a s knedlíkem.

Co se vám bude hodit: