Ingredience na 4 porce:
pomazánka:
- 250 g nízkotučného tvarohu,
- 3 lžíce bílého jogurtu,
- sůl, pepř,
- 1 lžička citronové šťávy,
- svazek ředkviček, pažitka;
jáhlový tvaroh:
- 100 g vařených jáhel,
- 200 g nízkotučného tvarohu,
- 1 velký bílý jogurt (cca 300 g),
- 4 lžičky medu,
- 40 g mandlí,
- 400 g čerstvého sezonního ovoce (např. jahody, meruňky, maliny, borůvky),
- máta
V míse rozmícháme tvaroh s jogurtem. Osolíme a opepříme. Přidáme citronovou šťávu, nastrouhané ředkvičky, posekanou pažitku a promícháme. Do uvařených horkých jáhel přimícháme tvaroh, jogurt a med. Jáhlový tvaroh rozdělíme do menších mističek, přidáme pokrájené ovoce, posypeme mandlemi a ozdobíme mátou.
Budou se vám hodit: