Ingredience:
- 140 g polohrubé mouky
- 90 g másla
- 20 g moučkového cukru
- 3 vejce
- kůra z půlky citronu
- mandle na ozdobení
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 300 g tvarohu
- 50 g moučkového cukru
- kůra z půlky citronu
Do mísy dejte mouku, změklé máslo, cukr, jeden žloutek, polovinu strouhané citronové kůry a vypracujte těsto. Těsto nechte zabalené do potravinové fólie 30 minut odpočinout v lednici. Pak ho vyválejte na kuchyňském válu a vložte do vymazané a vysypané kulaté formy. Korpus těsta propíchejte vidličkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Mezitím si připravte tvarohovou náplň – tvaroh utřete s cukrem a zbylou citronovou kůrou. Upečené těsto vyndejte z trouby a potřete tvarohovou náplní. Na ni dejte omeletu ze dvou vajec a dvou lžic moučkového cukru. Na závěr můžete omeletu posypat sekanými mandlemi. Takto připravený koláč dejte znovu do trouby a pečte dozlatova přibližně 20 minut.