info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Tvarohový jarní koláč

Tvarohový jarní koláč

Ingredience:

 
  • 140 g polohrubé mouky
  • 90 g másla
  • 20 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • kůra z půlky citronu
  • mandle na ozdobení
 TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
  • 300 g tvarohu
  • 50 g moučkového cukru
  • kůra z půlky citronu
Do mísy dejte mouku, změklé máslo, cukr, jeden žloutek, polovinu strouhané citronové kůry a vypracujte těsto. Těsto nechte zabalené do potravinové fólie 30 minut odpočinout v lednici. Pak ho vyválejte na kuchyňském válu a vložte do vymazané a vysypané kulaté formy. Korpus těsta propíchejte vidličkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Mezitím si připravte tvarohovou náplň – tvaroh utřete s cukrem a zbylou citronovou kůrou. Upečené těsto vyndejte z trouby a potřete tvarohovou náplní. Na ni dejte omeletu ze dvou vajec a dvou lžic moučkového cukru. Na závěr můžete omeletu posypat sekanými mandlemi. Takto připravený koláč dejte znovu do trouby a pečte dozlatova přibližně 20 minut.