Ingredience:
- 600 g salátových okurek
- 250 ml bílého smetanového jogurtu
- 30 g česneku
- 50 ml olivového oleje
- sůl, koření na tzatziky
- směs pepřového koření
- chléb, tuk na opečení
Bílý jogurt nejprve přelijeme do hustě tkaného plátýnka, vložíme ho do sítka a necháme v lednici okapat. V chladu pustí jogurt část tekutiny a výrazně zhoustne. Mezitím si připravíme okurky. Oloupeme je a nahrubo nastrouháme. Trochu je osolíme, počkáme až pustí šťávu a všechnu ji vymačkáme. Vytáhneme z lednice hustý jogurt, zašleháme do něj olivový olej, osolíme, přidáme koření na tzatziky a prolisovaný česnek. Nakonec přidáme okurky a dobře promícháme. Tzatziky můžeme dle chuti ještě osolit a okořenit čerstvě mletým pepřem. Podáváme je s opečenými kousky chleba nebo jakýmkoliv čerstvým pečivem.
Budou se vám hodit: