info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Ústřice na páře

MasovéRecepty
13. 12. 2015
Doba přípravy: 5 min
Náročnost: *
 

Ingredience (16 ks ústřic):

Varianta 1
  • 1 lžíce dry sherry
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce česneku
  • 1 lžíce najemno nasekaného zázvoru
  • 1 najemno nasekaná chilli paprika
  • 2 lžíce nasekané jarní cibulky
  • 3 lžíce ořechového nebo arašídového oleje
  • hrubozrnná sůl na ozdobení
Varianta 2
  • 1 lžíce manga nakrájeného najemno
  • 1 lžíce okurky oloupané a nakrájené najemno
  • 1 lžíce červené cibule nasekané nadrobno
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • citronová šťáva dle chuti
  • chilli nakrájené na velmi malé kousky dle chuti
  • sůl, pepř
1. Očištěné a umyté ústřice vložte plochou stranou nahoru do napařovací nádoby s vodou, přikryjte poklicí a vařte na páře cca 5 minut.

2. Všechny ingredience na variantu 1 kromě oleje smíchejte. Olej zahřejte, vlijte na dresink a dejte stranou.

3. Ingredience na variantu 2 smíchejte, ochuťte solí a pepřem

4. Hotové ústřice otevřete a uvolněte speciálním nožem ze spodní lastury, dejte na servírovací talíř.

5. Připravené dresinky naneste jednotlivě na ústřice.

    K přípravě receptu se vám bude hodit