Ingredience:
- 6 vajec
- 150 ml smetany
- 50 g strouhanky
- 100 g tvrdého sýra
- petrželová nať
- sůl
- muškátový květ
- máslo na vymazání formy
Vejce, smetanu a nastrouhaný tvrdý sýr vyšleháme, osolíme, zahustíme strouhankou, do hmoty přimícháme pokrájenou petrželovou nať a muškátový květ. Vzniklé těstíčko rozdělíme do máslem vymazaných forem, mohou být například ve tvaru
muffinů. Formy vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 160 – 180 °C asi 15 minut. Upečené a nafouklé vaječné muffiny podáváme nejlépe s cherry rajčátky, čerstvým pečivem a máslem. Základní recept můžeme jednoduše změnit. Stačí pouze přidat do připravené hmoty například pokrájenou šunku, sekané sardelky, různé druhy sýra nebo klidně povařenou zeleninu.