Ingredience:
- 300 g pohanky lámanky
- 100 g prorostlé slaniny
- 100 g tvrdého sýra
- 2 vejce, 1 lžíce škrobové moučky
- 1 střední cibule, 3 stroužky česneku
- sůl, mletý kmín, majoránka
- lněné semínko, sádlo na pečení
Pohanku lámanku zalijeme vroucí osolenou vodou, přidáme k ní mletý kmín a pod pokličkou ji necháme asi 15 minut dojít. Vody musí být dvojnásobek než je pohanky. Na
pánvi necháme rozpustit nakrájenou prorostlou slaninu, na ní pak osmahneme cibulku pokrájenou najemno a přidáme utřený česnek. Vše vmícháme do spařené pohanky, zahustíme dvěma vejci, nastrouhaným sýrem, škrobovou moučkou a ochutíme majoránkou. Ze vzniklé hmoty vytváříme kuličky, roztlačíme je na placičky a obalíme je ve lněném semínku. Karbanátky pečeme zvolna na sádle a podáváme s červeným nebo bílým zelím či se zelným salátem.
Budou se vám hodit: