info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Valašský karbanátek

ReceptyBez masa
24. 5. 2021
Valašský karbanátek

Ingredience:

  • 300 g pohanky lámanky
  • 100 g prorostlé slaniny
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 vejce, 1 lžíce škrobové moučky
  • 1 střední cibule, 3 stroužky česneku
  • sůl, mletý kmín, majoránka
  • lněné semínko, sádlo na pečení
Pohanku lámanku zalijeme vroucí osolenou vodou, přidáme k ní mletý kmín a pod pokličkou ji necháme asi 15 minut dojít. Vody musí být dvojnásobek než je pohanky. Na pánvi necháme rozpustit nakrájenou prorostlou slaninu, na ní pak osmahneme cibulku pokrájenou najemno a přidáme utřený česnek. Vše vmícháme do spařené pohanky, zahustíme dvěma vejci, nastrouhaným sýrem, škrobovou moučkou a ochutíme majoránkou. Ze vzniklé hmoty vytváříme kuličky, roztlačíme je na placičky a obalíme je ve lněném semínku. Karbanátky pečeme zvolna na sádle a podáváme s červeným nebo bílým zelím či se zelným salátem.

Budou se vám hodit: