Ingredience na 20kousků:
- 100 g celozrnné pšeničné špaldové mouky bio,
- 30 g najemno umletých ovesných vloček,
- 80 g másla,
- 50 g pšeničných klíčků,
- 1 vejce;
na obalování:
- fruktóza,
- špetka semínek z vanilkového lusku
Mouku zpracujeme s ovesnými vločkami, máslem, pšeničnými klíčky a vejcem do vláčného těsta. Necháme ho odležet nejlépe do druhého dne. Pak těsto vyválíme na váleček, ten rozkrájíme na stejné díly a z nich pak tvarujeme rohlíčky. Skládáme je na
plech vyložený pečicím papírem. Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8–10 minut. Pak je ještě teplé obalujeme ve fruktóze smíchané se semínky vanilky. Uskladníme je v krabici a necháme rozležet.
Budou se vám hodit: