Ingredience na 4 porce:
- 4 filety z kapra,
- 1 lžíce olivového oleje,
- sůl, pepř;
na salsu: - 2 velká rajčata červená,
- 2 černá rajčata,
- 4 žlutá rajčata,
- 4 cherry rajčata,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 4 sušená cherry rajčata,
- 1 šalotka,
- ½ lžičky lístků tymiánu,
- špetka mořské soli,
- ½ svazku pažitky,
- bramborové pyré podle chuti
Filety z kapra lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a opečeme na
grilovací pánvi z obou stran. Opečené filety přemístíme na talíř, přidáme k nim máslo a dáme je asi na 4 minuty dopéct do trouby při 200 °C. Připravíme tomatovou salsu: Velká rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata na půlky. Na pánvi zahřejeme olej a zesklovatíme na něm šalotku nakrájenou najemno. Přidáme tymián, nakrájená rajčata. Osolíme vše mořskou solí, zasypeme nasekanou pažitkou a odstavíme z ohně. Z bramborového pyré vytvoříme na talíři nok, přiložíme k němu opečený filet kapra a tomatovou salsu a zakápneme je omáčkou choron, tedy bérnskou omáčkou s tomatovým protlakem.