Jste závislí na chuti a vůni čerstvé kávy? Pak vám jistě přijdou vhod vychytávky pro její přípravu a podávání!
O tom, zda si na své kávě pochutnáte, rozhoduje již způsob, jakým namelete kávová zrna.
Mlýnek na kávu HANDY disponuje prvotřídním keramickým mlecím mechanismem, jenž každé zrnko šetrně umele bez nežádoucích chuťových změn a ztráty blahodárných antioxidantů.
Praktická odměrka vám prozradí, na kolik šálků máte právě namleto, navíc je odnímatelná a můžete s ní voňavou kávu dávkovat přímo do šálků či kávovarů.
Jste přesvědčeni, že dobré kafe lze udělat jen s pomocí drahého pákového espressovače? Pak
ochutnejte kafe s tradiční hliníkové moka konvičky PALOMA. O tom, že z nich vykouzlíte famózní kávu svědčí fakt, že ikonické mocca kávovary pro přípravu výrazné, silné kávy překvapující svou chutí a aroma, najdete
v každé italské domácnosti. Pracují na principu vztlaku, kdy fontánovým efektem proniká káva do sběrné nádoby. Vzhled mocca kávovarů PALOMA vychází z původního designu kávovaru Moka Express z roku 1933. Že byste to vyzkoušeli, ale přijde vám, že hliník do moderní kuchyně nepatří? Nejste sami, a proto máme v nabídce
moka kávovar v nerezu – elegantní MONTE CARLO.Sice na rozdíl od „hliníkové“ PALOMY nepřejímá překrásnou vůni kávy a na povrchu nevytváří typickou patinu, ale díky vnější povrchové úpravě ve vysokém lesku dodá akcent každé moderní kuchyni.
Jednou z nejjednodušších a nejlevnějších cest k dobré kávě je French Press – jednoduchý francouzský kávovar pro přípravu skutečně kvalitní kávy s vytříbenou chutí a vůní. Zkuste na chvíli zapomenout na tradičního českého turka, který je považován za zabijáka kvalitní kávy, a vychutnejte si opravdový kávový požitek.
Příprava je snadná - do skleněné nádobky vsypte potřebné množství co nejhruběji mleté kávy (55–70 g na litr), zalijte horkou vodou 93 °C (stačí nechat přejít varem a počkat, až ztichne), nechte extrahovat 3–4 minuty, zamíchejte či seberte krustu, stlačte sítkem a slijte do šálku. Podobně v ní připravíte i sypané čaje. Geniálně jednoduché a navíc stylové, co říkáte?
Kafe tedy máme uvařené, ale v čem ho podávat? I když milujete svůj velký puntíkovaný „kakáč“, dobrá káva patří do šálku umístěného na podšálek, latte pak do vyššího skleněného hrnku.