info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaVeggie pizza podle šéfkuchaře Pavla

Veggie pizza podle šéfkuchaře Pavla

ReceptyBez masa
5. 1. 2025
Kámen na pizzu DELÍCIA 38 x 32 cm - obrázek

Nachystejte si:

Na těsto: 
  • 1 lžička sušených kvasnic
  • 130 ml teplé vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 160 g hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
Na oblohu:
  • rajčatový hummus
  • grilovaný lilek
  • divoká brokolice
  • hřiby, olivy, rajče
  • červená cibule
  • parmazán
  • olivový olej s česnekem na potření

Postup:

Smíchejte droždí, vodu a 1 lžíci mouky. Nechejte 10 minut odstát a aktivovat droždí. Všechny zbylé ingredience smíchejte a přidejte k nim droždí. Vypracujte velmi krátce v hladké lepivé těsto, přikryjte utěrkou a nechejte 20 minut kynout. Z vykynutého těsta vypracujte kouli. Na plechu s pečicím papírem roztáhněte těsto pomocí prstů a trochou mouky na průměr zhruba 25 cm (papír předtím lehce zaprašte moukou). Na takto připravené těsto rozetřete rajčatový hummus, naskládejte oblohu a pečte cca 15 - 20 minut při 180 °C.

S receptem vám pomohou: