Velikonoční nádivka
Ingredience: - 320 g uzeného masa
- 160 g bílého chleba bez okraje
- 100 g listů medvědího česneku
- 20 ml olivový olej
- 5 vajec
- 1 cibule
- 1 lžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžička celého koriandru
- 1 lžička celého fenyklu
- Muškátový oříšek dle chuti
- Máslo na vymazání pečící formy
- Sůl, pepř
- Květy hluchavky, violky vonné, medvědího česneku a sedmikrásky
Postup:Z plátků chleba odstraňte okraje, nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Uzené maso nakrájejte na menší kousky a přidejte k chlebu. Česnek nasekejte na malé kousky a vsypte do mísy k ostatním surovinám. Cibuli nakrájejte nadrobno, orestujte na oleji spolu s čerstvým tymiánem a přidejte do mísy. Ke směsi přidejte vejce, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasucho praženým koriandrem s fenyklem, které jste rozdrtili v hmoždíři najemno. Všechny suroviny promíchejte a vložte do máslem vymazané
pečicí formy. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 30 minut. Upečenou nádivku posypejte několika květy hluchavky, violky vonné, česneku a sedmikrásky.