info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Velikonoční nádivka

MasovéRecepty
5. 5. 2022

Ingredience:

  • 320 g uzeného masa
  • 160 g bílého chleba bez okraje
  • 100 g listů medvědího česneku
  • 20 ml olivový olej
  • 5 vajec
  • 1 cibule
  • 1 lžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička celého koriandru
  • 1 lžička celého fenyklu
  • Muškátový oříšek dle chuti
  • Máslo na vymazání pečící formy
  • Sůl, pepř
  • Květy hluchavky, violky vonné, medvědího česneku a sedmikrásky

Postup:

Z plátků chleba odstraňte okraje, nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Uzené maso nakrájejte na menší kousky a přidejte k chlebu. Česnek nasekejte na malé kousky a vsypte do mísy k ostatním surovinám. Cibuli nakrájejte nadrobno, orestujte na oleji spolu s čerstvým tymiánem a přidejte do mísy. Ke směsi přidejte vejce, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasucho praženým koriandrem s fenyklem, které jste rozdrtili v hmoždíři najemno. Všechny suroviny promíchejte a vložte do máslem vymazané pečicí formy. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 30 minut. Upečenou nádivku posypejte několika květy hluchavky, violky vonné, česneku a sedmikrásky.

Budete potřebovat: