Ingredience na 4 porce:
- 1–2 vepřové panenky (na jednu porci 150 g),
- 10 plátků slaniny,
- mořská sůl,
- černý pepř,
- 3 větvičky tymiánu,
- 2 šalotky,
- 2 stroužky česneku,
- 200 g očištěných lišek,
- 2 lžíce másla,
- 1 stonek tymiánu,
- sůl, pepř,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 100 ml masového vývaru,
- 0,2 l smetany,
- 1 lžíce nasekané hladké petrželky,
- 2 velká rajčata oloupaná a zbavená středů
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou panenku obalíme slaninou, vložíme ji do
pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm lišky. Přidáme několik lístků tymiánu a odpaříme tekutinu, kterou pustily lišky. Přidáme šalotku a česnek. Osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce vlijeme masový vývar. Krátce ho vyvaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přidáme nasekanou petrželku a nasekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou z lišek.