info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéVepřová panenka ve slanině s liškami

Vepřová panenka ve slanině s liškami

ReceptyMasové
1. 11. 2021
Vepřová panenka ve slanině s liškami - obrázek

Ingredience na 4 porce:

  • 1–2 vepřové panenky (na jednu porci 150 g),
  • 10 plátků slaniny,
  • mořská sůl,
  • černý pepř,
  • 3 větvičky tymiánu,
  • 2 šalotky,
  • 2 stroužky česneku,
  • 200 g očištěných lišek,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 stonek tymiánu,
  • sůl, pepř,
  • 2 lžíce citronové šťávy,
  • 100 ml masového vývaru,
  • 0,2 l smetany,
  • 1 lžíce nasekané hladké petrželky,
  • 2 velká rajčata oloupaná a zbavená středů
Panenku osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Takto připravenou panenku obalíme slaninou, vložíme ji do pekáče a dáme péct do trouby asi na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku z lišek. Nakrájíme šalotku a česnek najemno. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm lišky. Přidáme několik lístků tymiánu a odpaříme tekutinu, kterou pustily lišky. Přidáme šalotku a česnek. Osolíme a opepříme. Až šalotka změkne, přilijeme citronovou šťávu. Po chvilce vlijeme masový vývar. Krátce ho vyvaříme. Přilijeme smetanu a po chvilce vmícháme máslo. Nakonec do lišek přidáme nasekanou petrželku a nasekaná loupaná rajčata. Opečenou panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou z lišek.
Budou se vám hodit: