info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéVepřové kolínko na černém pivu

Vepřové kolínko na černém pivu

MasovéRecepty
27. 5. 2021
Vepřové kolínko na černém pivu

Ingredience:

  • 4 menší vepřová kolena
  • drcený kmín, jalovec
  • 350 g kořenové zeleniny
  • 500 ml černého piva
  • 160 g cibule, sůl
  • hnědý cukr, sádlo
Vepřová kolena vykostíme a svalovinu prokrájíme tak, aby se rozprostřela po celé kůži. Maso osolíme, trošku pocukrujeme, okmínujeme, pečlivě stočíme a v alobalu utáhneme do válečku. Ideální je nechat kolena 1 – 2 dny v lednici. Na sádle osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli, drcený jalovec, trochu cukru a sůl. Jakmile cukr zkaramelizuje, zalijeme ho pivem, vložíme zavinutá kolena a zvolna pečeme (při 140 °C asi hodinu). Pak kolena vybalíme, kůži nařežeme na proužky a dopékáme za stálého přelévání výpekem. Na závěr dopečeme prudce, aby se kůže vypekla do křupava. Podáváme s čerstvým chlebem.
 

Budou se vám hodit: