Ingredience:
- 4 menší vepřová kolena
- drcený kmín, jalovec
- 350 g kořenové zeleniny
- 500 ml černého piva
- 160 g cibule, sůl
- hnědý cukr, sádlo
Vepřová kolena vykostíme a svalovinu prokrájíme tak, aby se rozprostřela po celé kůži. Maso osolíme, trošku pocukrujeme, okmínujeme, pečlivě stočíme a v
alobalu utáhneme do válečku. Ideální je nechat kolena 1 – 2 dny v lednici. Na sádle osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli, drcený jalovec, trochu cukru a sůl. Jakmile cukr zkaramelizuje, zalijeme ho pivem, vložíme zavinutá kolena a zvolna pečeme (při 140 °C asi hodinu). Pak kolena vybalíme, kůži nařežeme na proužky a dopékáme za stálého přelévání výpekem. Na závěr dopečeme prudce, aby se kůže vypekla do křupava. Podáváme s čerstvým chlebem.
Budou se vám hodit: