Doba přípravy: 45 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 2079
Ingredience na těsto (4 porce):
500 g vepřové kýty nebo kotlety 800 g brambor 150 g hladké mouky 3 stroužky česneku 2 vejce rostlinný tuk majoránka drcený kmín mletý bílý pepř, sůl
1. Očištěné brambory jemně nastrouhejte, přidejte vejce, prolisované stroužky česneku, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a drcený kmín a ze směsi vymíchejte hladké těstíčko.
2. Opláchnuté maso nakrájejte na plátky, naklepejte a mírně osolte.
3. Na pánvi rozehřejte tuk na smažení. Plátky masa nejdříve obalte po obou stranách v hladké mouce, poté v bramborákovém těstě a vložte do rozpáleného tuku.
4. Obalené maso smažte zvolna 3-4 minuty z každé strany dozlatova.
5. Usmažené maso nechte okapat na papírové utěrce a můžete podávat.