info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéVepřový špíz se švestkami

Vepřový špíz se švestkami

MasovéRecepty
24. 5. 2021
Vepřový špíz se švestkami

Ingredience:

  • 500 g vepřové kýty
  • 80 g slaniny
  • 120 g sušených švestek
  • sůl, mletý zázvor, šalvěj
  • kukuřičná krupice (instantní polenta)
  • 100 g brusinkového kompotu
  • 30 g másla, olej
Kýtu nakrájíme na kousky, promneme je se solí, trochou mletého zázvoru a olejem. Pokud máme příliš tvrdé švestky, na chvilku je namočíme do teplé vody, aby změkly. Slaninu nakrájíme tak, aby šla zabalit spolu s lístkem šalvěje do kousku masa. Na jehlici střídavě napichujeme plněné maso a měkké švestky. Na závěr celý špíz obalíme v kukuřičné krupici. Pečeme zvolna na oleji. Zbylé švestky nakrájíme nadrobno a svaříme je v rendlíku s brusinkovým kompotem, trochou másla a posekanou šalvějí. Ovocnou omáčkou podléváme jehly při pečení. Špízy podáváme se šťouchanými bramborami a naklíčenou čočkou.
 

Budou se vám hodit: