Zdá se, že jsou vafle po celém světě natolik oblíbené, že se dočkaly hned dvou svátků! Ten první pocházející ze Švédska připadá právě na dnešní den – 25. března, druhý americký pak na 24. srpna. Což je asi nepodstatné,
stačí přece, že je sobota, a to je dostatečný důvod dát si vafle!S javorovým sirupem, karamelem, čokoládou, ovocem, domácí marmeládou, šlehačkou nebo se vším! Vaflovač už dávno není potřeba, sladkou snídani připravíte jednoduše v
sendvičovači PRESIDENT 3 v 1. Těsto stačí nalít na zapékací desku určenou pro vafle. Vy si mezitím budete moci dopřát ranní sprchu nebo třeba vymačkat
čerstvou citrusovou šťávu.
Tradiční belgické vafle
- 200 ml mléka
- 120 g hladké mouky
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 menší vejce
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- špetka cukru
Oddělte žloutky a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a dobře promíchejte. Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte na zapékací desku a zavřete. Podávejte sypané cukrem, zdobené ovocem a jogurtem nebo javorovým sirupem, čokoládou, ořechy nebo šlehačkou.