info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéVychytané grilování s TESCOMOU

Vychytané grilování s TESCOMOU


Milujete grilování? Pak určitě nepřehlédněte naše netradiční tipy na speciality, díky nimž se stanete králem či královnou letních party pod širým nebem. 

Sušená šunka plněná čerstvým sýrem

Souprava pro přípravu čerstvého sýru TESCOMA DELLA CASA - obrázek

Máte tak trochu hlad, nebo vás honí mlsná? Vyzkoušejte jednoduchý, ale vynikající recept na šunku s čerstvým sýrem. Pokud nevíte, který sýr je pro recept nejlepší, tak vězte, že ten domácí. Připravíte ho snadno pomocí Soupravy pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA. Jak na to se dočtete zde. 

Co budete potřebovat:
 
  • 400 g domácího čerstvého sýru
  • 4 snítky citronového tymiánu
  • 4 větší plátky sušené šunky, například prosciutta
  • 1 lžíce olivového oleje, ideálně extra panenského
Power gril PARTY TIME - obrázek

Postup:
  1. Rozdělte sýr na 4 stejně vysoké plátky a obalte každý z nich šunkou, pod kterou vložte čerstvé bylinky.
  2. Pokapejte olivovým olejem a zlehka opečte ze všech stran na grilu. Sýr by měl získat zlatavou barvu a šunka by měla být křupavá.
  3. Jako příloha se hodí bagetka či ciabatta, které zlehka opečete na grilu.

Nekonečný burger příběh

Hamburger na grilu je nejlepší a nikdy se nepřejí. Proč? Protože existují tisíce variant, jak si ho zpestřit a dochutit pokaždé jinak. Budete příjemně překvapeni, jak skvěle chutná s pikantní rajčatovou salsou. Pokud má však být požitek maximální, nešetřete na masu. Kousek čerstvého hovězího z farmy (mělo by mít alespoň 15 % tuku) si doma snadno pomelete. Dobré maso pak není třeba kořenit jinak, než solí a pepřem, aby se rozvinula jeho přirozená chuť.

Hovězí burger, rajčatová salsa s jalapeňos a čerstvým koriandrem

Co budete potřebovat:
 
  • 600 g hovězího mletého masa
  • 1 ks menší cibule
  • 4 ks plátků slaniny 
  • 4 ks větších rajčat
  • 4 plátky sýru čedar
  • 4 ks pečiva na hamburger
  • 4 větší listy salátu  
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • lístky čerstvého koriandru 
  • papričky jalapeňos dle chuti
  • citrónová šťáva dle chuti

Postup:
 
  1. K přípravě salsy potřebujete oloupaná rajčata zbavená semínek a nakrájená na kostičky. K rajčatům přidejte nasekané koriandrové lístky, cibuli nadrobno, papričky  jalapeňo, citrónovou šťávu, olivový olej a vše dochuťte solí a pepřem.
  2. Umleté maso ochuťte solí a pepřem. Grilujte z obou stran společně se slaninou do momentu udělání  well done, medium či rare – záleží na vaší chuti.
  3. Na ještě horké maso položte plátek sýru.
  4. Podávejte takto: opečená půlka bulky, listový salát, rajčatová salsa, maso se sýrem, slanina a přiklopte druhou polovinou bulky.
Tip: můžete podávat s jogurtovým dipem  ochuceným česnekem.

Jahody na grilu? Ano!

Na sezonu jahod se těší malí i velcí. Vyšetřete pár zralých kousků i pro grilování a připravte si netradiční lahodný dezert. Jistě ho ocení nejen děti!
 
Jehla na špíz PRESTO 25 cm, 6 ks - obrázek
 

Grilovaný jahodový kebab s bazalkou

Co budete potřebovat:
 
  • 16 větších až velkých jahod (tvrdých, ale zralých)
  • 2 lžíce medu
  • lístky čerstvé bazalky
  • 1 lžičku balzamikového octa
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • mořskou sůl
  • olej z hroznových jader

Postup:
 
  1. Zbavte jahody stopek i lůžka a očistěte je. Poté je podélně rozpulte.
  2. Jemně napíchejte jahody na kovové jehly či dřevěné špejle (dřevěné předtím namočte na 10 min do vody).
  3. Mezi jednotlivé půlky jahod napíchněte jeden či dva lístky bazalky.
  4. V malé misce prošlehejte med, vinný ocet, vanilku a špetičku mořské soli a vytvořte glazuru.
  5. Rozehřejte gril a na plošku každé půlky jahody naneste trochu oleje z hroznových semínek.
  6. Jakmile je gril rozžhavený, položte na rošt špízy, nejprve plochou stranou dolů.
  7. Grilujte z obou stran, dokud není na jahodách patrná mřížka, cca 30 s z každé strany.
  8. Položte špízy na talíř, a dokud jsou horké, potřete je připravenou glazurou. Poté je sejměte z jehlic či špejlí a servírujte.
Přejeme dobrou chuť!