Ingredience:
- 450 – 500 g loupané pohanky, 1 litr vody
- 100 g sýru niva
- 100 g tvrdého tvarohu
- 100 g sýru cihla
- 2 - 3 vejce, sůl, provensálské bylinky, mletý
- kmín, mletý zázvor, petrželová nať
- sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku
- hrstka strouhanky
Pohanku vsypte do vroucí osolené vody, vařte jednu či dvě minuty a potom ji nechte 20 – 30 minut pod
pokličkou dojít. Do trochu zchladlé vařené pohanky vmíchejte bylinky, koření, nastrouhaný sýr a syrová vajíčka. Pokud máte k dispozici, využijte zelené bylinky (tymián, bazalku, rozmarýn, dobromysl a další).
Vzniklou směs pak vložte do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku, namočenou stěrkou uhlaďte a pečte v troubě 30 – 40 minut. Podávejte s kysanou smetanou ochucenou bylinkami a salátem jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu.
Budou se vám hodit: