Ingredience:
Ústřice se špenátem:
- ústřice, máslo,
- listový špenát,
- šalotka,
- česnek,
- rajčatové concasse (dužina loupaných rajčat bez semen a šťávy),
- piniové oříšky,
- holandská omáčka
Ústřice s barbecue omáčkou:
- ústřice,
- kořenová zelenina,
- česnek,
- šalotka,
- barbecue omáčka,
- tabasco,
Ústřice otevřeme a krátce povaříme ve vlastní šťávě. Lastury opláchneme a rozložíme na
talíř. Listový špenát orestujme na šalotce a česneku. Přidáme rajčatové concasse a piniové oříšky. Kořenovou zeleninu, česnek a šalotku orestujeme, podlijeme barbecue omáčkou, přidáme tabasco. Polovinu lastur naplníme špenátem, druhou polovinu připraveným ragú. Špenátové ústřice přelijeme holandskou omáčkou, barbecue zasypeme směsí parmezánu, strouhanky a kajenského koření. Zapečeme pomocí flambovací pistole.
Budou se vám hodit: