info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Zapečené ústřice

MasovéRecepty
12. 10. 2021
Zapečené ústřice

Ingredience:

Ústřice se špenátem:
  • ústřice, máslo,
  • listový špenát,
  • šalotka,
  • česnek,
  • rajčatové concasse (dužina loupaných rajčat bez semen a šťávy),
  • piniové oříšky,
  • holandská omáčka

Ústřice s barbecue omáčkou:
  • ústřice,
  • kořenová zelenina,
  • česnek,
  • šalotka,
  • barbecue omáčka,
  • tabasco,
 
Ústřice otevřeme a krátce povaříme ve vlastní šťávě. Lastury opláchneme a rozložíme na talíř. Listový špenát orestujme na šalotce a česneku. Přidáme rajčatové concasse a piniové oříšky. Kořenovou zeleninu, česnek a šalotku orestujeme, podlijeme barbecue omáčkou, přidáme tabasco. Polovinu lastur naplníme špenátem, druhou polovinu připraveným ragú. Špenátové ústřice přelijeme holandskou omáčkou, barbecue zasypeme směsí parmezánu, strouhanky a kajenského koření. Zapečeme pomocí flambovací pistole.
 

Budou se vám hodit: