Ingredience:
- 800 g kuřecí svaloviny (prsa a stehna)
- 60 g spařených špenátových listů
- sůl, mletá paprika
- směs koření na grilované kuře
- pepř, provensálské koření, muškátový květ
- prášková šťáva ke kuřecímu masu
Z kuřecích prsíček (500 g) nakrájejte tenké plátky, lehce je poklepejte paličkou a osolte. Zbývající kousky světlého masa nakrájejte na drobné kousky. Stehenní svalovinu rozsekejte nebo semelte ve strojku, výrazně ochuťte grilovacím kořením, paprikou, provensálským kořením a pepřem. Do malé části fáše vmíchejte posekané špenátové listy. Dvě složky náplně pak rozdělte na připravené plátky, přidejte kousky světlé svaloviny a stočte do stejnoměrných válečků. Ty zabalte do alobalu, dobře na koncích stočte a utáhněte a vložte do
pekáčku s vodou. Zvolna pečte v troubě asi 30 minut. Z výpeku uvařte za pomoci práškového polotovaru šťávu. Pečené závitky vybalte, prokrojte a podávejte třeba s bramborovou kaší nastavenou vařenou pohankou a opraženými dýňovými semínky.
Budou se vám hodit: