Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1962
Ingredience (2.5 l):
1 l vody
500 g krupicového cukru
300 g čerstvého zázvoru
na dolití:
sodovka
40 ml citrónové šťávy (1 vetší citrón)- V kastrolu smíchejte vodu s cukrem a citrónovou kůrou. Přiveďte k varu a vařte směs do zhoustnutí tak, aby měla konzistenci sirupu.
- Poté přidejte na tenké plátky nakrájený zázvor a povařte ještě 3 minuty. Takto připravený sirup nechte vychladnout.
- Do džbánu nalijte vychladlý sirup, citrónovou šťávu, dolijte vychlazenou sodovkou a promíchejte. Do víčka vložte namrazený chladící díl, zaklapněte uzávěr a můžete podávat.
K přípravě receptu se vám bude hodit