Ingredience:
- 800 g vepřové panenské svíčkové
- 80 g sádla
- sůl, mletý zázvor, mletý kmín
- bílý pepř
- hladká mouka
- 200 ml smetany
- 30 g másla
- 50 g čerstvého zázvoru
Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložte trochu másla promíchaného se solí a suchým mletým kořením. Maso osolte a okořeňte, poté obalte v hladké mouce a pečte na rozpáleném sádle ze všech stran. Opečenou panenku pak vložte do vyhřáté trouby a nechte ji při teplotě 180 °C zvolna dopékat podle velikosti asi 5 – 10 minut. Ve výpeku v
pánvi pak osmahněte nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, zalijte ho smetanou, přidejte sůl, případně zbylé kořeněné máslo, a krátce povařte do zahoustnutí.
Pečenou panenku rozkrojte šikmými řezy a doplňte pikantní zázvorovou omáčkou. Podávejte třeba s pečenými plackami ze syrových strouhaných brambor, rýží a podobně.
Budou se vám hodit: