Ingredience:
- 500 g čerstvé zeleniny
- 2 vejce, 100 ml smetany
- 50 g strouhaného parmazánu
- 50 g hladké mouky
- lžíce škrobové moučky a olej na smažení
Na dresink:
- 200 g čerstvého sýra (lučiny)
- svazek bylinek (kopr, petrželová nať, libeček,
- estragon), sladká smetana, sůl
Z vajec, škrobové moučky, strouhaného parmazánu, mouky a smetany vymíchejte hustější těstíčko a nechte ho několik minut odpočinout. Sýr v té době nabobtná, nasaje do sebe vlhkost a tím těstíčko zahoustne. Papriky, cuketu, lilek, povařené fazolové lusky a další zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (proužky, hranolky). Ty pak namáčejte v těstíčku a smažte na
pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Ke smažené zelenině připravte speciální dresink z posekaných bylinek, soli a smetanou zředěného čerstvého sýra. Můžete také použít tvaroh nebo některý jiný druh sýra.
Budou se vám hodit: