Doba přípravy: 75 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 3294
Ingredience (4 porce):
400 g jehněčí kýty 400 g hovězího masa (ořech) 250 g žluté papriky (1 ks) 250 g cibule (2 ks) 200 g rajčata (2 ks) 200 g uzené krkovice 180 g brambor (1 ks) 100 g klobásy 100 g špeku 40 g plnotučné hořčice (2 lžíce) 5 g sladké mleté papriky (1 lžička) ½ lžíce čerstvého křenu ½ lžíce drceného jalovce sůl mletý černý pepř
Jehněčí a hovězí maso nakrájejte na tenké větší plátky, osolte, opepřete a potřete hořčicí z jedné strany.
Špek a uzené nakrájejte na menší tenké plátky. Na každý plátek jehněčího dejte plátek špeku. Na hovězí plátek položte plátek uzeného.
Klobásu a cibuli nakrájejte na kolečka. Kolečka cibule položte na uzené, nastrouhaný křen položte na špek.
Takto připravené maso přeložte a okořeňte čerstvě drceným jalovcem. Papriku nakrájejte na čtverečky, rajčata na kolečka.
Na jehlu napichujte jako první syrovou bramboru, jehněčí, klobásu, hovězí, papriku, a vše opakujte, ukončete bramborou.Kolečka rajčat dejte na alobal, na ně položte jehlu s masem a posypte mletou paprikou. Zakápněte olejem vše důkladně zabalte do alobalu a pečte v troubě při 180˚ C cca 40 minut nebo na grilu při 200° C cca 30 minut.
Jehlu vyndejte a nechte zabalenou chvíli odležet. Podávejte s chlebem