info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Živáňská jehla

ReceptyMasové
27. 6. 2013
Doba přípravy: 75 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 3294

Ingredience (4 porce):

400 g jehněčí kýty
400 g hovězího masa (ořech)
250 g žluté papriky (1 ks)
250 g cibule (2 ks)
200 g rajčata (2 ks)
200 g uzené krkovice
180 g brambor (1 ks)
100 g klobásy
100 g špeku
40 g plnotučné hořčice (2 lžíce)
5 g sladké mleté papriky (1 lžička)
½ lžíce čerstvého křenu
½ lžíce drceného jalovce
sůl
mletý černý pepř
  1. Jehněčí a hovězí maso nakrájejte na tenké větší plátky, osolte, opepřete a potřete hořčicí z jedné strany.
  2. Špek a uzené nakrájejte na menší tenké plátky. Na každý plátek jehněčího dejte plátek špeku. Na hovězí plátek položte plátek uzeného.
  3. Klobásu a cibuli nakrájejte na kolečka. Kolečka cibule položte na uzené, nastrouhaný křen položte na špek.
  4. Takto připravené maso přeložte a okořeňte čerstvě drceným jalovcem. Papriku nakrájejte na čtverečky, rajčata na kolečka.
  5. Na jehlu napichujte jako první syrovou bramboru, jehněčí, klobásu, hovězí, papriku, a vše opakujte, ukončete bramborou.Kolečka rajčat dejte na alobal, na ně položte jehlu s masem a posypte mletou paprikou. Zakápněte olejem vše důkladně zabalte do alobalu a pečte v troubě při 180˚ C cca 40 minut nebo na grilu při 200° C cca 30 minut.
  6. Jehlu vyndejte a nechte zabalenou chvíli odležet. Podávejte s chlebem

K přípravě receptu se vám bude hodit