info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Zmrzlinové orgie s TESCOMOU

Zmrzlina je pojem označující mléčný výrobek ze smetany či mléka, cukru, vajec a různých ochucujících přísad… Tak schválně, v kolika běžně prodávaných zmrzlinách, či spíše mražených krémech myslíte, že tyto ingredience najdete?

Zkuste se někdy, jen tak pro zajímavost, podívat, co všechno obsahuje tak prostá věc, jako je třeba ovocný nanuk či běžně prodávaná točená zmrzlina. Rostlinné tuky, aromata, barviva, sladidla... Jenomže děti (a nejen ony) zmrzlinu milují a těžko najdete – obzvlášť v parném létě – argumenty, díky kterým se své oblíbené pochoutky zřeknou.
Mini tvořítka na zmrzlinu BAMBINI, 6 ks

Co s tím? Zkuste zdravou zmrzlinu

Máte v podstatě dvě možnosti: buď si uděláte průzkum trhu a budete shánět zmrzliny, které svým složením neohrožují zdraví vašich dítek (a to není právě levná záležitost), nebo si vyrobíte svou vlastní zmrzlinu z prvotřídních surovin, z čerstvého ovoce, kvalitní smetany či domácího jogurtu. Nebojte, není to nic složitého, šikovný zmrzlinovač z oblíbené linie DELLA CASA vám s tím rád pomůže.
Zmrzlinovač TESCOMA DELLA CASA

Jak funguje zmrzlinovač DELLA CASA?

Nejprve vyjmete ze zmrzlinovače mrazicí nádobu a dáte ji nejméně na 18 hodin do mrazničky, ideálně samozřejmě přes noc. Připravíte si směs dle aktuální chuti či ze sezónních surovin: smetanovou, jogurtovou, tvarohovou, ovocnou... Originální recepty najdete přiloženy v balení, ale určitě vás napadnou stovky dalších lahodných kombinací. Tuto směs necháte vychladit. Jakmile je mrazicí nádoba dostatečně namražená, vložíte ji do vnější nádoby (aby vás nestudila), umístíte promíchávací lopatku, nasadíte víko a na osu lopatky nasadíte rukojeť. Otvorem ve víku pak nalejete až 600 ml připravené směsi a ihned začnete plynule otáčet rukojetí. To budete opakovat dle typu zmrzlin cca 15-20 minut a můžete podávat.

Dobrý tip: Pro uchování domácí zmrzliny v mrazničce doporučujeme Zdravé dózy do mrazničky PURITY.
/zmrzlinovac-tescoma-della-casa

Jogurtová zmrzlina s mangem a zázvorem

Jogurtová zmrzlina s mangem a zázvorem
Co budete potřebovat:
1 zralé mango, 300 g bílého jogurtu s vyšším obsahem tuku (min. 3 %), 10 g zázvoru, půl vanilkového lusku, 100 ml smetany 40%, 100 g cukru, 100 ml vody
Mango
Postup:
  1. Vodu s cukrem přiveďte k varu, zázvor nasekejte nadrobno, mango oloupejte a pokrájejte na kostky a spolu s vanilkovým luskem přidejte do rozvaru. Vařte zvolna cca 15 minut, dokud mango a zázvor nezměknou, po uvaření vanilkový lusk vyjměte.
     
  2. Rozvar nechte vychládnout, sceďte a sirup dejte stranou.  Mango a zázvor rozmixujte v mixéru, přidejte smetanu, jogurt a polovinu (cca 60 ml) sirupu.
     
  3. Zmrzlinovou směs dejte vychladit a zmrzlinu připravte ve zmrzlinovači.

 

Nejlepší kornoutek? Trdelník!

Historie trdelníků se datuje až do 18. století, ale teprve nedávno přišel kdosi osvícený s myšlenkou plnit křehké prstence sladkého těsta zmrzlinou. A byl to nápad přímo geniální a český! Jemné kynuté těsto obalené ve skořici či oříškách se fantasticky doplňuje se zmrzlinami všech možných příchutí. Na přípravě takového dezertu opět není nic složitého. Díky formám na tradiční trdelník DELÍCIA upečete hravě hned dva dokonalé trdelníky současně. S takovým dezertem se stanete jednoznačně hvězdou každé oslavy!
Forma na tradiční Trdelník DELÍCIA, 2 ks

Domácí trdelník
 

Co budete potřebovat:
 280 g hladké mouky, 150 ml vlažného mléka, 35 g másla, 35 g sádla, 15 g mletého cukru, 13 g čerstvých kvasnic, 3 vaječné žloutky, špetka soli
Ingredience na posyp:
200 g cukru, 1 lžička skořice a sáček vanilkového cukru

Příprava těsta:
Z kvasnic, mléka a lžičky mletého cukru (5 g) připravte kvásek. Máslo a sádlo vyšlehejte se 3 vaječnými žloutky do pěny, přidejte mouku, zbylý cukr (10 g) a promíchejte. Do těsta dejte kvásek, důkladně zpracujte a nechte 30–45 minut vykynout.
 
Postup:
  1. Nachystejte cca metr dlouhé válečky. Naviňte na formu, konce založte. Rozválejte tak, aby se navinuté válečky spojily. Potřete máslem a nechte 15 minut kynout. Pečte 20–25 minut při 200 °C.
     
  2. Během pečení 2x otočte o 1/3, jednou potřete máslem. Znovu potřete máslem a obalte v cukrové směsi se skořicí. Sejměte úchyt a trdelník opatrně sesuňte. 
     
  3. Rozkrojte trdelníky příčně na poloviny a naplňte je zmrzlinou, šlehačkou, ovocem, ozdobte strouhanou čokoládou, barevnou rýží či toppingem. 

Cuc na kládě v čokoládě

Ovocné dřeně i smetanové krémy jsou skvělé i jako oblíbené nanuky. Výroba nanuků je s tvořítky od TESCOMY tak jednoduchá, že ji klidně zvládnou i děti samy.
Tvořítka na zmrzlinu BAMBINI, 6 ks