info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéZvěřinová paštika z pořadu Prostřeno

Zvěřinová paštika z pořadu Prostřeno

MasovéRecepty
16. 8. 2021
Máme pro vás recept paní Lucie Silvestri, která ještě pod příjmením Smítalová soutěžila v pořadu Prostřeno, v němž připravovala své menu za pomoci výrobků TESCOMY.
Zvěřinová paštika z pořadu Prostřeno - obrázek
Budete potřebovat:
  • 40 gramů loupaných mandlí
  • 40-50 gramů brusinek, sušených dle chuti
  • 130 gramů cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 150 gramů másla
  • 500 gramů daňčích jater/jakákoliv zvěřina/
  • 1 čajová lžička čerstvého tymiánu a rozmarýnu
  • 1/4 čajová lžička čerstvě namletého pepře
  • 200 gramů 30% smetany
  • 2-3 čajové lžičky brusinkového džemu
  • 1/2 čajové lžičky soli
Postup
Cibuli  a česnek nasekejte a restujte 5 minut na másle (20 gramů). Poté je třeba přidat játra, rozmarýn, tymián, pepř a restovat dalších cca 5 minut. Přilijte 120 gramů smetany, vařte 5 minut. Přidejte brusinkový džem a 15 sekund míchejte. Nechte 10 minut chladnout. Přidejte 130 gramů másla, 80 g smetany, sůl a 15 sekund mixujte. Následně rozmixujte na drobné kousky brusinky s mandlemi a vše smíchejte s paštikou. Paštiku plníme do mističek. Dejte vychladnout do ledničky a podávejte s bagetkou.
Zvěřinová paštika z pořadu Prostřeno Lucie Silvestri - obrázek
Ráda vařím s TESCOMOU, protože má spousty skvělých nápadů, které mi nesmí chybět v kuchyni.
K přípravě receptu se vám budou hodit: