Máme pro vás recept paní Lucie Silvestri, která ještě pod příjmením Smítalová soutěžila v pořadu Prostřeno, v němž připravovala své menu za pomoci výrobků TESCOMY.
Budete potřebovat:
- 40 gramů loupaných mandlí
- 40-50 gramů brusinek, sušených dle chuti
- 130 gramů cibule
- 4 stroužky česneku
- 150 gramů másla
- 500 gramů daňčích jater/jakákoliv zvěřina/
- 1 čajová lžička čerstvého tymiánu a rozmarýnu
- 1/4 čajová lžička čerstvě namletého pepře
- 200 gramů 30% smetany
- 2-3 čajové lžičky brusinkového džemu
- 1/2 čajové lžičky soli
Postup
Cibuli a česnek nasekejte a restujte 5 minut na másle (20 gramů). Poté je třeba přidat játra, rozmarýn, tymián, pepř a restovat dalších cca 5 minut. Přilijte 120 gramů smetany, vařte 5 minut. Přidejte brusinkový džem a 15 sekund míchejte. Nechte 10 minut chladnout. Přidejte 130 gramů másla, 80 g smetany, sůl a 15 sekund mixujte. Následně rozmixujte na drobné kousky brusinky s mandlemi a vše smíchejte s paštikou. Paštiku plníme do mističek. Dejte vychladnout do ledničky a podávejte s bagetkou.
Ráda vařím s TESCOMOU, protože má spousty skvělých nápadů, které mi nesmí chybět v kuchyni.
K přípravě receptu se vám budou hodit: