info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyVaření a pečeníPoctivý domácí pecen nebo křupavý "tousťák" ? Víme jak na ně!

Poctivý domácí pecen nebo křupavý "tousťák" ? Víme jak na ně!

Poctivý domácí pecen nebo křupavý "tousťák" ? Víme jak na ně! - obrázek

Domácí je přece nejlepší!


Znáte to. Na pohled nic moc, chuť mdlá. A druhý den můžete s průmyslově vyráběným chlebem z marketu plným éček a přídatných látek leda podložit stůl. K naštvání. Je čas na změnu, je čas na zdravý domácí chléb! Pekárna za tisíce? Ne, ne, tu s naší ošatkou na domácí chléb nebo keramickou formou na domácí tousťák nepotřebujete.
Ošatka s miskou na domácí chléb TESCOMA DELLA CASA - obrázek
Tescomácké Design centrum vyvinulo unikátní vychytávku „za pár kaček“, se kterou upečete voňavoučký chléb s krásnou kůrčičkou během necelých tří hodin. „Když se řekne domácí chléb, většina lidí si myslí, že je to pracné, časově náročné a drahé. Není to pravda,“ říká designér TESCOMY a autor ošatky Martin Koval. „S naší ošatkou je příprava chleba snadná, relativně rychlá a hlavně máte jistotu, že nejíte nebezpečné chemikálie,“ vyjmenovává plusy výrobku Koval.
Ošatka s miskou na domácí chléb TESCOMA DELLA CASA - foto

Získá tvar i typický povrch!


Že zvládnete upéct domácí chléb i bez moderních pomůcek? Ano, věříme vám. Ovšem nedosáhnete jednoho podstatného efektu: chléb nebude mít svůj typický tvar a povrch. A právě to dokáže novinka linie DELLA CASA. „Navíc se v ošatce zkrátí i doba kynutí,“ připomíná další výhodu Koval.

Jak tedy začít? Připravíte těsto, hmotu vložíte do ošatky, přikryjete, počkáte dvě hodiny, než těsto vykyne, a pak jednoduše přesunete bochník na plech a vložíte do trouby. Stačí upéct, nechat vychladnout a je hotovo!
Domácí chléb - postup - obrázek

Vyladěné recepty od našich kuchařů!


Ne všichni si potrpí na klasický chléb z bílé mouky, to dobře víme. Proto ošatku dodáváme s recepty včetně návodu na poctivý chlebový kvásek. Upečete si tak jakýkoliv chléb, který máte rádi: žitno-pšeničný, s kváskem nebo bez, celozrnný, se slunečnicovými, sezamovými a dýňovými semínky, sušenými rajčaty, ořechy nebo bylinkami.

A jeden dobrý tip na závěr: jestli je chléb správně propečený, poznáte poklepáním na spodní část upečeného bochníku. Správně propečený chléb bude vydávat dutý zvuk. Pokud chléb propečený není, dejte jej na několik minut zpět do trouby a dopečte.
recepty - domácí chléb - obrázek
Pro ty, kdo nedají dopustit na tousty a sendviče jsme navíc rozšířili linii keramických forem o výrobek, se kterým upečte snad nejlepší toustových chléb, jaký si umíte představit. Zvládne nejen skvěle chutnající a dokonale propečený toastový chléb, ale třeba sladký banánový chléb. Víko keramické formy je opatřeno výstupky, které do horní části pečiva obtisknou reliéf pro snadné krájení stejně silných plátků. Glazura má přirozené antiadhezní vlastnosti, upečený chléb z formy snadno vyklopíte. Součástí výrobku jsou samozřejmě i původní recepty. 
Keramická forma toastový chléb DELÍCIA - obrázek