info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaPodzim voní dýněmi a kaštany. Jak je připravíte vy?

Podzim voní dýněmi a kaštany. Jak je připravíte vy?

Škrabka na dýni PRSTO Expert
Není snad typičtějších podzimních plodin než jsou dýně a kaštany. Pro obě je typická houževnatá slupka. Proto máme v nabídce výrobky jako unikátní škrabku na dýni, které vám cestu k lahodným podzimním dužinám usnadní a vy si je budete moci vychutnat bez zranění. Třeba v podobě lahodného másla nebo polévky.
Dýňové máslo

Dýňové máslo

  • 2 hrnky pyré z pečené dýně
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička rozdrceného hřebíčku
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • 4 lžíce medu

Jak na to? 

Jako první si připravte dýňové pyré. Dýni libovolného druhu omyjte, rozpulte a vydlabte. Poloviny položte na plech, lehce pokapte olejem a pečte doměkka. Po upečení nechejte vychladnout, vydlabte změklou dužinu a vložte do výkonného mixéruPřidejte ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit na suché pánvikoření, med a rozmixujte na hladkou pastu. Dle chuti můžete množství koření navýšit, více dosladit, přidat šťávu z citrónu nebo čerstvého zázvoru. Hotové máslo uskladněte ve vzduchotěsné sklenici s klipem.
Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Ingredience:

  • 50 g olivového oleje
  • 450 g petržele
  • 2 cibule
  • 1 jablko
  • 1 brambor
  • 150 g jedlých vařených kaštanů
  • 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 dl bezinkové šťávy
  • 2 dl smetany
  • 1 lžíce sezamového oleje

Postup

V kastrolu s nepřilnavým povrchem na oleji orestujte na kostky nakrájenou petržel (2 celé petržele si odložte stranou), cibuli, brambor a jablko. Přidejte kaštany, zalijte vývarem, okořeňte tymiánem a polovinou dávky bezinkové šťávy. Vařte přibližně 20 minut. Zbylou petržel nakrájejte pomocí škrabky na velmi tenké plátky, ty pak v misce smíchejte s bezinkovou šťávou, olejem, tymiánem a vložte na plech. Pečte asi 30 minut na 160 °C do křupava. Provařenou polévku rozmixujte do hladka, dle potřeby přilijte vývar, zjemněte smetanou a na závěr přeceďte přes jemné sítko. Podávejte v hlubokém talíři s pečenými petrželovými lupínky, sezamovým olejem, smetanou a tymiánovými lístky.

Získejte také:

Škabka na dýně, která nemá konkurenci

Speciální škrabka na dýni  zbaví dýni snadno a rychle tuhé slupky.  Síla plátku je nastavitelná, škrabka je proto vhodná pro různé druhy dýní, tedy dýně s tenkou i silnou slupkou.  Čepel má dokonalé ostří opatřené ochranným pouzdrem pro bezpečné skladování.

Co se vám ještě bude hodit?

Kleště na jedlé kaštany PRESTO

Dostaňte se kaštanům pod "kůži"

Tato škrabka je vynikající pro bezpečné a rychlé nakrojení slupky jedlých kaštanů, nakrojenou slupku lze po upečení nebo uvaření snadno oloupat. Největší výhoda kleští na jedlé kaštany je zubatá čepel z prvotřídní nerezavějící oceli a masivní rukojeti z odolného plastu. Škrabka je vhodná do myčky a vztahuje se na ni 3 roky záruka.
Digitální kuchyňská váha ACCURA 5,0 kg

Když obyčejná váha nestačí

K vážení vám přijde vhod moderní kuchyňská váha pro přesné vážení potravin do 5 kg. Digitální kuchyňská váha ACCURA 5.0 kg váží s přesností 1 g, má LCD displej a je dovažovací, čili umožňuje postupné vážení více potravin na ploše nebo ve vhodné nádobě. Vážicí plocha z odolného skla se snadno udržuje dokonale čistá.