Není snad typičtějších podzimních plodin než jsou
dýně a kaštany. Pro obě je typická houževnatá slupka. Proto máme v nabídce výrobky jako
unikátní škrabku na dýni, které vám cestu k lahodným podzimním dužinám usnadní a vy si je budete moci vychutnat bez zranění. Třeba v podobě lahodného másla nebo polévky.
Dýňové máslo
- 2 hrnky pyré z pečené dýně
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička rozdrceného hřebíčku
- ¼ lžičky muškátového oříšku
- 4 lžíce medu
Jak na to?
Jako první si připravte
dýňové pyré. Dýni libovolného druhu omyjte, rozpulte a
vydlabte. Poloviny položte na
plech, lehce pokapte olejem a pečte doměkka. Po upečení nechejte vychladnout,
vydlabte změklou dužinu a vložte do výkonného mixéru.
Přidejte ořechy, které můžete pro zvýraznění chuti opražit na suché
pánvi,
koření, med a rozmixujte na hladkou pastu. Dle chuti můžete množství koření navýšit, více dosladit, přidat šťávu z citrónu nebo čerstvého zázvoru. Hotové máslo uskladněte ve vzduchotěsné
sklenici s klipem.