Nevíte si rady s letošní úrodou ovoce a zeleniny? Pak jste na správné stránce! Máme totiž hromadu tipů, jak nejrůznější plody z vašich zahrad a zahrádek, nebo klidně i z trhu, jednoduše zpracovat a pak si z nich udělat třeba skvělé saláty:
UKÁZAT RECEPTY Naučíme vás ovšem nejen úrodu hravě naporcovat či pokrájet, ale také usušit nebo odšťavnit. Pokud jde o porcování, můžete vsadit na
dobře nabroušený nůž a
kvalitní prkénko. Mnohem originálnějším způsobem, jak plodiny nakrájet, je však spiralizování. Pokud vás tato metoda zaujme, budete potřebovat prvotřídní spiralizér.
Spiralizér HANDY v mžiku vytočí špagety z cukety , vějířky z mrkve nebo bramborové "spiračipsy"
Vyvinuli jsme totiž
skutečně funkční spiralizér, který jsme testovali a ladili do posledního detailu - vyzkoušejte ho a uvidíte, že se nekonečné spirály plné zdraví natrvalo stanou součástí vaší kuchyně.
POŘÍDIT Dalším méně tradičním způsobem, jak zpracovat zeleninu a ovoce, je jejich odšťavnění:
Vylisujte z ovoce a zeleniny lahodné nápoje plné zdraví
Zvládne totiž šetrné odšťavňování ovoce a zeleniny za studena. Jestli váháte mezi elektrickým a manuálně poháněným odšťavňovačem, pak vězte, že při nízkých otáčkách ručně poháněného šneku se ovocná ani zeleninová šťáva nezahřívá a proto v ní zůstává zachováno maximum minerálů, vitamínů i nutričních látek. Její chuť je přirozenější, než je tomu u šťáv z elektrických odšťavňovačů s vysokými otáčkami.
PROZKOUMAT